Ruwleder onderhoudset

Model: 1038
Beschikbaarheid: Op voorraad

 Produktinformatie "Ruwleder onderhoudset"

 

  • reinigt en verzorgt alle ruwleders (Suede, Nubuck, wildleder)
  • verwijderd vlekken en sterk vettige gebieden

 

Inhoud

 

Leder schuurpad

 

Het leder schuurpad is een schuurspons met aan beide kanten een gelijke, zeer fijne schuurkorrel, waarmee vlekken en vettige gebieden bij ruwleder opgeschuurd kunnen worden. Vloeibare reinigingsmiddelen worden niet aanbevolen voor ruwleder/suède, omdat er vaak een risico op vlekken en zichtbare randen bestaat.

 

Nubuck opruwblok

 

Het Nubuck opruwblok verwijderd hardnekkige, ingedroogde vlekken.

 

 

Aniline Protector Ruwleder onderhoud 400 ml

 

De Aniline Protector verzorgt het leer en beschermt het tegen het uitdrogen en verbleken. Bij zware belasting (zonlicht, radiatoren, intensief gebruik), dient men het leer na uiterlijk een jaar en vervolgens 2 tot 4 maal per jaar te behandelen. De hoeveelheid is voldoende voor meerdere behandelingen van uw bankstel. In enkele gevallen wanneer het zeer droog is en lang niet behandeld/verzorgt is, kan de gebruikte hoeveelheid hoger zijn.

 

Impregnering 200 ml

 

De Impregnering is een verzorgende vlekkenbescherming voor nubuck- en suèdeleder. Door het gebruik verandert het oppervlak voortdurend waardoor het elke 3 tot 6 maanden behandeld dient te worden. De hoeveelheid is voldoende voor meerdere behandelingen van een bankstel. Alleen vlek gevoelige gebieden moeten worden behandeld. Spuit dun en gelijkmatig op de schone en droge ondergrond, van ongeveer 40 cm. afstand. Vervolgens laten drogen. Zwaar belaste gebieden indien noodzakelijk nogmaals inspuiten. Na een reiniging of wasbeurt opnieuw aanbrengen. Overeenstemming met de instructies en waarschuwingen op het etiket aanbrengen. Als u op zoek bent naar producten in de tekst (bv. leder reinigingsbenzine, vetvlekken absorber, vlekkenspray of nubuck Fresh) die niet zijn opgenomen in de set, kunt u deze apart in onze webshop bestellen.

 

Toepassing

 

Test altijd alle producten eerst op een onopvallende plaats!

 

Nubuck en suède leer zijn geschuurde leders met een min of meer fluweelachtig oppervlak. De voordelen zijn een aangenaam warm gevoel en een mooie structuur. Het nadeel is de gevoeligheid. Ruwleer wordt met de tijd glanzend en vettig, het vuilt sneller aan het verbleekt sneller.

 

Is een ruwleder nog nieuw en heeft echter toch zorg nodig, dan raden wij onze Aniline Protector aan. Het voedt het leder en beschermt tegen uitdroging en bleken. Bestaat het gevaar van vlekken dan dient het leer, na de behandeling, met onze Impregnering voor ruwleder behandeld te worden. Bij zware belasting moet dit uiterlijk na een jaar en daarna vaker worden gedaan.

 

Met al vlekkerig of glanzend ruw leder is het noodzakelijk om een reiniging en verzorging met ons Ruwlederonderhoud set uit te voeren. In de set vindt u een leder schuurpad en een nubuck opruw blok, waarmee het leder gereinigd en opgeruwd kan worden. Het leder wordt weer fluweelzacht en egaal. Natte reinigers zijn niet of nauwelijks effectief bij ruwleder. Het leer wordt nat, de reinigende werking is zeer laag, en er is een risico dat er vlekranden ontstaan.

 

Maar afneembare lederen hoezen kunnen eenvoudig met de hand of in de wasmachine worden gewassen met onze Leder en huid wasmiddel. Ook hier wordt na het reinigen een impregnatie aanbevolen.
 

Bij licht vettig, geplet ruwleder, waarbij het ​​schuren met de schuurpad is niet voldoende is, wrijft men zeer luchtig met een met Leder reiniginsbenzine bevochtigde doek over de leer en verwijderen hiermee de glimmende plekken. Let op: niet te nat, niet te krachtig wrijven en herhaaldelijk tussentijds laten drogen.


Verse vet- of olievlekken en zwaar vettige omgevingen dient u met onze Vetvlekken absorptiespray te verwijderen.

 

Bij donkere, niet al teveel gebleekt ruwleder/suède, kunt u met onze Nubuck Fresh, de kleur van het ruwleder/suède, opfrissen. Voor een standaard bankstel dient u ongeveer 1 liter kleuropfrisser te gebruiken, daar ruwleder zeer absorberend is. Helaas zijn ruwleder/suède gevoelige leersoorten en zal na een reiniging niet meer als nieuw zijn. Met de aanbevolen producten hebt u echter alles, wat u nodig hebt om zelf probleemloos het leder te behandelen, in de hand.

 

Extreme verkleuring/bleken en zware vervuiling moet worden opgelost door een gespecialiseerde bedrijf. Vraag ons naar een gekwalificeerd bedrijf bij u in de omgeving.

Beoordeel

Uw naam: Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!
Oordeel: Slecht
Goed
Voer onderstaande code in: